Prikbord

21-05 Geslaagde World Fish Migration Day 2016 op 21 mei

Aandacht voor de trekvissen en gezonde rivieren is hard nodig. Met over de hele wereld 449 evenementen is het Word Fish Migration Day 2016 gelukt om dit probleem onder..

Schutsluis Leidschendam
20-05 Omroep West filmpje onderzoek schutsluis Leidschendam

In Leidschendam doen de Hoogheemraadschappen van Delfland en Rijnland onderzoek naar de vissoorten die gebruikmaken van de schutsluis. Op dinsdag 17 mei plaatste Omroe..

monitoring sluis Leidschendam
11-05 Monitoring sluis Leidschendam in het nieuws bij Waterschappen

Een beroepsvisser vist vijf avonden in de maand mei bij de schutsluis in Leidschendam. Zo wordt in kaart gebracht welke vissoorten de sluis passeren.  

Luwe oever
04-05 De Gezonde Haven in Nieuwsbrief Waterrecreatie Nederland

Waterrecreatie Nederland heeft als doel het verbeteren van de waterrecreatie in Nederland. Op haar agenda staan veiligheid op het water, duurzaamheid en innovatie.&nbs..

Afsluitdijk Dijk van een weg
12-04 Leeuwarder Courant belicht de vernieuwingen van de Afsluitdijk

De komende maanden schrijft de Leeuwarder Courant in samenwerking met het Noordhollands Dagblad wekelijks over alle kanten van de 32 kilometer lang..

Vismigratierivier
01-04 Duitse publicatie innovatief onderzoek Deltares Vismigratierivier

De Afsluitdijk zorgt voor veiligheid maar is ook een belangrijke ecologische barriere voor trekvissen. De technische uitdaging van de vismigratierivier is om tegelijke..

17-03 We willen graag iets goeds doen

Arnhem is een mooie, groene stad. Voor LINKit consult, consultancybureau in water en groen, een perfecte plek om te wonen en werken.

Vech
18-01 Swimway Vecht onder de loep

De Vecht vormt een centrale ader tussen diverse beeksystemen, het Duitse stroomgebied van de Vecht, het Zwarte water, het IJsselmeer en de zee. Het is een belangrijke ..

Uitzet forel beek Drenthe
23-10 In Drenthe uitgezette zeeforellen groeien goed

RTV Noord meldt dat Zeeforellen kunnen overleven in Drents-Groningse wateren. Hopelijk trekken ze straks ook via het Lauwersmeer naar de Noordzee.

Wilco in Ijslang
23-10 Wilco in IJsland

Onlangs was Wilco de Bruijne in IJsland. Om in een indrukwekkende omgeving proeven te doen en te vissen.