Prikbord

De Zaag
01-06 Opknapbeurt De Groote Zaag in de publiciteit

Natuurgebied de Zaag wordt mooier en schoner. Voor dier, natuur en mens. Afgelopen weken was er volop aandacht voor de plannen met dit eiland bij Krimpen aan de Lek.

Vissen
14-04 Twintig topchefs tegen overbevissing

De Save the Oceans: Feed the World campagne van de natuurbeschermingsorganisatie Oceana is ondertekend door twintig sterrenkoks.

Haringvliet boom
09-02 Postcodeloterij financiert herstel deltanatuur Haringvliet

Zes natuurorganisaties werken samen om het getijdenlandschap in het Haringvliet herstellen. In de Zuid-Hollandse delta, op de grens van rivier en zee, wordt een groot ..

Roggenplaat Oosterschelde
21-11 Groen licht voor behoud Roggenplaat

Met het beschikbaar stellen van 6,3 miljoen euro heeft Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur & Milieu de Zeeuwse Roggenplaat gered.

De Nieuwe Afsluitdijk Vismigratierivier
21-11 Vernieuwing Aflsluitdijk met vismigratierivier stap dichterbij

In het contract van de Rijkswerkzaamheden aan de Afsluitdijk worden een aantal regionale projecten opgenomen. Samenwerkend als De Nieuwe Afsluitdijk krijgt de regio hi..

Foto Oranjesluizen
23-09 Ik wil alleen maar zwemmen....

Onder dezelfde titel als een lied van Spinvis gaat een filmproject schuil. Dit project doet per regio verslag over het oerinstinct van bepaalde vissoorten om tussen zo..

World Fish Migration Platform
16-09 Wereldvismigratie Platform van start

De komende 2 jaar gaan partners WWF, The Nature Conservancy, Fresh Fish Water Group, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Wanningen water consult en LINKit consult zich i..

Wereld vismigratiedag 2014
09-09 Terugblik Wereld vismigratiedag 2014

Stiekem gehoopt, maar nooit verwacht dat Wereldvismigratiedag 2014 zo’n succes zou worden. 

Oesterdam Oosterschelde
06-02 Veiligheidsbuffer Oesterdam geopend op 29 januari 2014

Met het leegkiepen van emmertjes zand vanaf een schip werd op 29 januari de laatste hand gelegd aan de opgehoogde zandplaat tussen Rilland en Tholen. Op deze wijze ope..

Interview Vismigratierivier Koffietijd
17-12 Wouter van der Heij in Koffietijd over Vismigratierivier

Maandag 16 december had RTL4 in haar programma Koffietijd een gesprek over de Vismigratierivier van de Afsluitdijk. Marien ecoloog en Visserijbioloog bij de Waddenvere..