Geslaagde World Fish Migration Day 2016 op 21 mei

Aandacht voor de trekvissen en gezonde rivieren is hard nodig. Met over de hele wereld 449 evenementen is het Word Fish Migration Day 2016 gelukt om dit probleem onder de aandacht te brengen.

Geslaagde World Fish Migration Day 2016 op 21 mei

Aandacht voor de trekvissen en gezonde rivieren is hard nodig. “Het gaat namelijk niet goed met trekvissen dit is wereldwijd een probleem”, aldus Jeroen van Herk van wereldvismigratiedag. Met over de hele wereld 449 evenementen is het Word Fish Migration Day 2016 zeer goed gelukt om dit probleem onder de aandacht te brengen.

Er zijn evenementen op alle continenten uitgevoerd met veel lokale aandacht. Ook Nederland was volop aanwezig met meer dan 50 evenementen. In het Nederlandse hoofdkwartier op de Afsluitdijk ging de dag van start met de officiële opening van de vispassage Den Oever door Rijkswaterstaat. “Wij willen de Afsluitdijk beter passeerbaar maken. Laat de vis maar komen!” aldus Theo Van de Gazelle plaatsvervangend directeur-Generaal Rijkswaterstaat. 

Daarnaast werd het project Vismigratierivier in Kornwerderzand gelanceerd. Daar was een 3D animatie te zien om door de Vismigratierivier te zwemmen met commentaar van viswachter en TV persoonlijkheid Arjan Postma. In de animatie leg je de route af die vissen afleggen in de Vismigratierivier Afsluitdijk. Deze is gemaakt door Antea group en 3Dgeomedia.

Coordinator Jeroen van Herk benadrukte het belang van World Fish Migration Day. Dat deed hij op de dag zelf of Radio 1 (vanaf 21 minuten) en op vrijdag 20 mei bij Piet Paulusma in Korwerderzand. Bekijk de uitzending hier.

De Haringvlietsluizen werden letterlijk geopend met projectie op het gebouw van Rijkswaterstaat.

Zie hier de projectie verzorgd door ARK natuurontwikkeling.

Meer weten?
bel me op 020 6700054

Meer nieuws

/ Archief