Grootste electrische rally en grootste oplaadstation voor Zaanstad

Zaanstad E-Harbours

Als onderdeel van het Europese project E-Harbours heeft de gemeente Zaanstad een belangrijk oplaadpunt voor elektrische auto’s in de nieuwe parkeergarage in het centrum van de stad. In de toekomst wordt de energie voor een deel geleverd door te plaatsen zonnepanelen op het nieuwe fietsenpakhuis.

ZAANDAM - Zondag 5 juni was Zaanstad gastheer van de start van de grootste elektrische Rally tot nu toe. Vanuit het centrum van Zaandam vertrokken meer dan honderd elektrische auto’s richting Amsterdam.

Ook maakte milieuwethouder Robert Linnekamp de winnaars van de campagne Electric Heroes bekend. Deze twee Zaanse helden ontvingen een elektrische scooter voor hun deelname aan deze stimuleringscampagne. Tijdens dit evenement gaf wethouder Robert Linnekamp bovendien het startschot voor de subsidieregeling op elektrische scooters.

Honderd elektrische auto’s vertrokken om 11.15 uur vanuit parkeergarage De Hermitage (Q-Park) in het centrum van Zaandam. Ze maakten een rit van honderd kilometer door Noord-Holland, met als eindbestemming Amsterdam. Het doel van de rally was aandacht te vragen voor elektrisch vervoer en te laten zien dat elektrisch rijden echt goed mogelijk is.

Er reden veel bijzondere auto’s mee en bekende Nederlanders zitten achter het stuur. Zo maakten onder andere Jan Peter Balkenende, Beau van Erven Dorens, Hanna Verboom, Camiel Eurlings, Tim Coronel en Jan Lammers hun opwachting. Ook de wethouders Robert Linnekamp en Barbara Visser kropen achter het stuur van een elektrische auto van gemeente Zaanstad.

Zaanstad en elektrisch vervoer
De gemeente is groot voorstander van elektrisch vervoer. In Nederland heeft Zaanstad een voortrekkersrol op het gebied van elektrisch rijden. Zo komt er in parkeergarage De Hermitage (Q-Park) het grootste oplaadstation van Europa. Op dit moment heeft Zaanstad 11 elektrische auto’s en 4 elektrische scooters die worden gebruikt voor dienstreizen.Bron: Zaanstreek dichterbij

 

Meer weten?
bel me op 020 6700054

Meer nieuws

/ Archief