Waterput en latrines drinkwaterproject in Bangladesh

Samen met Association Rivers Trust en de lokale bewoners heeft LINKit consult een waterput en latrines in Bangladesh gerealiseerd.

De waterput voorziet tussen de 150 en 200 mensen van schoon drinkwater. Daarnaast zijn latrines (hurk-wc's) geïnstalleerd en hebben de mensen voorlichting gehad over hygiëne. Voor hen een enorme stap voorwaarts zowel qua ontwikkeling als het voorkomen van ziektes en kindersterfte.

Schoon water voor ieder kind
Dit project is een initiatief van de Max Foundation. De Max Foundation bestrijdt kindersterfte met kleinschalige drinkwaterprojecten in Bangladesh. De combinatie van drinkwatervoorzieningen, latrines en voorlichting is de meest efficiënte manier om ziektes te bestrijden en kinderen een toekomst te geven. Max Foundation bouwt de waterputten in Bangladesh samen met de lokale bevolking. Schoon water is het beste medicijn ter wereld. Het is simpel, goedkoop en voorkomt de belangrijkste oorzaak van kindersterfte: infecties en verzwakkingen. LINKit consult heeft voor dit project gekozen omdat de impact ervan enorm is. Verder sluit het project goed aan bij onze activiteiten in de watersector. Op deze manier kunnen we ons steentje bijdragen voor de mensen in Bangladesh.

Kijk voor meer informatie op www.maxfoundation.nl
 

 

 

Meer weten?
bel me op 020 6700054

Meer nieuws

/ Archief